فروش انواع والپست و ملزومات آن
وال پست (Wall Post) جزو مهمترین بخشهایی است که در ساخت و سازها مورد استفاده قرار میگیرد زیرا ساختمان را در برابر زلزله و بلایای طبیعی مقاوم نگهمیدارد و به همین دلیل از آن به عنوان نگهدارنده دیوار نیز یاد میشود.
مهندسین عمران به اهمیت وجود وال پست در ساختمانها اهمیت فراوانی میدهند بنابراین خرید وال پست جزو مهمترین المانهایی است که باید هنگام خرید مصالح ساختمانی به آن اهمیت بسیاری داد. در این مطلب با تجهیز بنا همراه باشید تا از صفر تا صد وال پستها و نحوه خرید آنها آگاه شوید.
وال پست چیست؟
وال پست (Wall Post) در لغت به معنای نگه دارنده دیوار است. وال پستها المانهایی غیرسازهای هستند که هدف از به کارگیری آنها یکپارچه سازی عملکرد دیوارها و قابهایی با اسکلت ساختمانی است. کارکرد کلی آنها به این صورت است که دیوار را با اسکلت درگیر میسازد و آن را در برابر بارهای جانبی مثل زلزله و باد مهار میکند.
وال پست سبب درگیری دیوار با اسکلت شده و در نتیجه باعث یکپارچگی و استحکام بیشتر دیوار در مقابل زلزله و تند باد میشود؛ بدین صورت که نیروهای وارده بر اثر باد و زلزله که موجب تخریب دیوار میگردند را از دیوار به اسکلت منتقل میکند و از تخریب دیوار جلوگیری میکند.
هدف از اجرای وال پست
هدف از اجرای وال پست برای ساختمانها، ایمن سازی و افزایش استحکام آنها میباشد تا در هنگام وقوع بلایای طبیعی همچون سیل و وزش باد و باران، آسیب جدی به ساختمان وارد نشود. به طور کلی، والپستها نقش نگهدارند را برای ساختمانها ایفا میکنند و از ریزش دیوار و نبشی آن جلوگیری به عمل میآورند.
وال پست یکی از عناصر مهم در ساختمان سازی مدرن است که نقش حیاتی در افزایش مقاومت و ایمنی ساختمانها ایفا میکند وال پست در ساختمانسازی دیوارهای غیرسازهای را به اسکلت اصلی سازه، متصل میکند و باعث میشود این دیوارها در برابر نیروهای جانبی مقاومت بیشتری از خود نشان دهند.
معرفی انواع والپست
وال پستها به دو دسته افقی و عمودی تقسیم میشوند که عبارتند از:
- وال پست عمودی: وال پست عمودی همانطور که از نامش پیداست در جهت عمودی ساختمانها و به موازات ستونها قرار میگیرد و تحمل بارهای عمودی ساختمان را بر عهده میگیرد.
- وال پست افقی: وال پست افقی نیز مانند نامش در جهت افقی و عمود بر ساختمانها اجرا میشود و تحمل بارهای وارده به صورت افقی به ساختمان را بر عهده میگیرد.
هر دوی این وال پستها برای ایمنی بیشتر ساختمانها به کار برده میشوند و در مناطق زلزلهخیز از ترکیب دو وال پست عمودی و افقی برای ساخت و ساز استفاده میشود تا ساختمانها را در برابر باد، زلزله و سیل مقاوم قرار دهند.
مزایا استفاده از والپست
در نگاه اول شاید وال پست فقط یک المان مورد نیاز برای ساخت و ساز بنظر برسد اما مزایای بسیاری دارد.
- افزایشی ظرفیت فرسایشی ساختمان: ساختمانها پس از گذشت چندین سال از زمان ساخت خود دچار فرسایش یا به اصطلاح نشست میشوند که وال پست از این امر جلوگیری به عمل میآورد.
- استحکام سازی ساختمانها در برابر بلایای طبیعی: با اجرا ول پست، ساختمانها در برابر بلایای طبیعی مانند زلزله و طوفان مقاوم خواهند شد.
- کاهش خسارت جانی و مالی در برابر ریختن دیوار هنگام وارد شدن بار اضافی به ساختمان
- توزیع یکنواخت بارها: وال پست بارهای وارده به دیوارها را به طور یکنواخت به اسکلت منتقل میکند و مانع از تمرکز تنش در یک نقطه میشود.
- افزایش عمر مفید ساختمان: با مقاومسازی ساختمان در برابر نیروهای جانبی، عمر مفید ساختمان افزایش مییابد.
- کاهش هزینههای تعمیر و نگهداری: با استفاده از وال پست، نیاز به تعمیرات و نگهداری ساختمان کاهش مییابد.
- افزایش مقاومت ساختمان در برابر زلزله: یکی از مهمترین کاربردهای وال پست، تقویت ساختمان در برابر زلزله است. با اتصال دیوارها به اسکلت اصلی، وال پستها باعث میشوند که دیوارها به صورت یکپارچه با اسکلت حرکت کرده و از شدن تخریب آنها کاسته شود.
- جلوگیری از ریزش دیوارها: وال پستها با ایجاد یک اتصال قوی بین دیوارها و اسکلت، از ریزش دیوارها در هنگام وقوع بلایای طبیعی جلوگیری میکنند.
- بهبود عملکرد ساختمان در برابر بادهای شدید و طوفان: وال پست به ساختمان کمک میکند تا در برابر نیروهای باد و طوفان مقاومت بیشتری از خود نشان دهد.
روشهای اجرای وال پست
وال پست را میتوان به روشهای مختلف زیر اجرا نمود:
- اجرای تسمه دور ستون
- اجرا با انکر بولت و نبشی کشی
- اتصال دیوار به ستون با میلگرد
- اجرای وال پست برای جان پناه بام
- مهار دیوار از طریق تعبیه میلگرد در داخل کف
- مهار دیوار به وسیله تعبیه میلگرد در داخل ستونهای مجاور
- مهار دیوار به دیوارهای برشی از طریق عبور میلگرد در سوراخ قالبها
انواع اتصالات وال پست به دیوار و اسکلت
اتصال صحیح وال پست به دیوار و اسکلت ساختمان از اهمیت بسیار بالایی برای عملکرد صحیح و ایمنی سازه، برخوردار است. این اتصالات باید به گونهای طراحی و اجرا شوند که بتوانند نیروهای وارده را به طور مؤثر منتقل کرده و از ایجاد آسیب در سازه جلوگیری کنند.
برخی از رایجترین انواع این اتصالات عبارتند از:
۱.اتصال وال پست به دیوارهای آجری یا بلوکی
- اتصال با استفاده از نبشی و پیچ و مهره: در این روش، نبشیهایی به دیوار و وال پست جوش داده شده و سپس با استفاده از پیچ و مهره به یکدیگر متصل میشوند.
- اتصال با استفاده از انکر بولت: انکر بولتها به دیوار و وال پست پیچ شده و سپس با جوشکاری یا پیچ و مهره اتصال برقرار میشود.
- اتصال با استفاده از میلگرد: میلگردهایی به دیوار و وال پست جوش داده شده و سپس با استفاده از جوشکاری اجزا به یکدیگر متصل میشوند.
۲.اتصال وال پست به دیوارهای بتنی
- اتصال با استفاده از آرماتور مهاری: آرماتورهای مهاری به داخل بتن دیوار و وال پست کار گذاشته شده و سپس با جوشکاری اتصال نهایی صورت میگیرد.
- اتصال با استفاده از چسب اپوکسی: در این روش، ابتدا سطح تماس وال پست و دیوار به خوبی تمیز و زبر شده و سپس با استفاده از چسب اپوکسی به یکدیگر متصل میشوند.
۳.اتصال وال پست به اسکلت فلزی
- اتصال با استفاده از جوشکاری: این معمولترین روش اتصال وال پست به اسکلت فلزی است. در این روش، وال پست به صورت مستقیم به اعضای فلزی اسکلت جوش داده میشود.
- اتصال با استفاده از پیچ و مهره: در مواردی که جوشکاری امکانپذیر نباشد، از پیچ و مهره برای اتصال وال پست به اسکلت استفاده میشود.
الزامات قانونی برای اجرای وال پست
بر اساس آیین نامه ۲۸۰۰ وال پست، بند ۴-۵-۴:
دیوارهای داخلی یا تیغههای با ارتفاع بیش از ۱/۸ متر، باید به نحو مناسبی مانند استفاده از وادارها از نظر جانبی به سازه مهار شوند.
بر اساس بند ۷-۵-۳:
حداکثر طول مجاز هر دیوار غیر سازهای بین دو کلاف قائم، نباید از ۶ متر یا ۴۰ برابر ضخامت آن بیشتر باشد. حداکثر ارتفاع دیوار غیر سازهای از تراز کف ۳/۵ متر است.
لبههای قائم تمام دیوارهای غیر سازهای باید مهار شوند. لبههای فوقانی (افقی) دیوار غیر سازهای که در تمام ارتفاع ادامه ندارد، باید با کلاف فولادی یا ناودانی نمره ۶ یا معادل مقطع بتن مسلح یا چوبی که به دیوار سازهای یا کلافهای احاطه کننده دیوار غیر سازهای متصل باشد، مقید گردد.
بر اساس مبحث ۴ مقررات ملی ساختمان ویرایش ۹۶، بند ۴-۹-۱-۳:
در تمام دیوارهای ساختمان، بویژه در دیوارهای نما، جهت مقاومت در برابر زلزله، ضوابط مبحث ششم مقررات ملی ساختمان و آییننامه طراحی ساختمان در برابر زلزله (استاندارد ۲۸۰۰) باید رعایت گردد.
قیمت وال پست
هزینه وال پست نرخ ثابتی ندارد زیرا هر شرکت تولیدکننده یا فروشنده آن، قیمت متفاوتی را به مشتریان خود اعلام میکند زیرا قیمت وال پست به عواملی همچون نوع، طول، ضخامت دیوار، ضخامت ورق و اندازه بال بستگی دارد.
قیمت وال پست در شرکت تجهیز بنا از ۳۵ هزار تومان به بالا میباشد و مشتریان عزیز مجموعه ما میتوانند انواع وال پست را به صورت عمده و آنلاین درون سایت خریداری نمایند.
نحوه خرید وال پست
خرید وال پست جزو دغدغههای اصلی مهندسین اجرایی است. بنابراین شرکت تجهیز بنا انواع وال پست را به صورت آنلاین به مشتریان خود به فروش میرساند. برای خرید وال پست از تجهیز بنا تنها کافی است تا وال پست مدنظر خود را در انتهای همین صفحه انتخاب نمایید و به صفحه پراخت منتقل شوید تا هزینه آن را پرداخت نمایید و پس از مدت چند روز محصول خریداری شده را در محل خود تحویل بگیرید.
جمعبندی
شرکت تجهیز بنا، گروهی از متخصصان صنعت فولاد هست که با تجربه و توانمندیهای خود، به تامین و خرید محصولات فولادی در ایران میپردازد. این شرکت، با امکاناتی مانند انبار سرپوشیده به مساحت ۱۰ هزار مترمربع و ارائه گواهینامههای کیفیت، همواره به دنبال فراهمکردن محیط امن برای مشتریان و صنایع تولیدی است.
سوالات متداول
آیا اجرای وال پست ضروری است؟
بله؛ مطابق با قانون ساخت و ساز اجرای وال پست برای ایمنسازی ساختمانها ضروری و مهم است.
اگر ناظر ساختمان وال پست را اجرا نکند جریمه میشود؟
اجرای وال پست برای ساخت و سازها امری ضروری تلقی میشود و در صورت اجرا نکردن و ایجاد خسارت، ناظر ساختمان باید از نظر حقوقی پاسخگو باشد.
هزینه اجرای وال پست در اسکلت ساختمان به چه مواردی بستگی دارد؟
هزینه اجرای وال پست به نوع و متراژی که از آن خریداری میکنید، بستگی دارد.
آیا میتوان المان دیگری را جایگزین وال پست کرد؟
اخیرا مهندسین اجرایی از میلگرد بستر به جای وال پست استفاده میکنند زیرا نصب آن آسانتر میباشد.
چگونه وال پست را در دیوار دو جداره اجرا کنیم؟
برای اجرای وال پست در دیوار دو جداره لازم است تا دو وادار را در کنار یکدیگر اجرا کنید.
ویژگیهای وال پست منقطع چیست؟
استفاده از وال پست منقطع ناودانی یک نوع روش مقاوم سازی دیوارهای سازه در برابر تند باد و زلزله است. استفاده از وال پست باعث استحکام دیوار در برابر لرزه های شدید و سایر بلایای طبیعی میشود و باعث طول عمر سازه میشود.
از ویژگی دیگر وال پست منقطع ناودانی به سرعت بخشیدن در ساخت و ساز است. البته امروزه استفاده از این روش برای مقاوم سازی طبق قانون اجباری میباشد.
همچنین وال پست منقطع باعث یکپارچگی اعضای دیوار با یکدیگر میباشد به همین علت از خسارات و ریزش دیوار در هنگام زلزله و باد جلوگیری میکند. وال پست منقطع ناودانی با اتصال دیوار داخلی و خارجی به ستون ها و سقف استحکام اسکلت سازه را تضمین میکند.
فروش انواع والپست و ملزومات آن
فروش انواع والپست و ملزومات آن
فروش انواع والپست و ملزومات آن
فروش انواع والپست و ملزومات آن
فروش انواع والپست و ملزومات آن
فروش انواع والپست و ملزومات آن
فروش انواع والپست و ملزومات آن
فروش انواع والپست و ملزومات آن
فروش انواع والپست و ملزومات آن
فروش انواع والپست و ملزومات آن
فروش انواع والپست و ملزومات آن
فروش انواع والپست و ملزومات آن
فروش انواع والپست و ملزومات آن
فروش انواع والپست و ملزومات آن
فروش انواع والپست و ملزومات آن
فروش انواع والپست و ملزومات آن
فروش انواع والپست و ملزومات آن