پرش به محتوا

همه چیز درباره سازه ال اس اف

  • از

همه چیز درباره سازه ال اس اف

استفاده از سازه های سبک وزن ال اس اف (LSF)، یکی از راه های کارآمد برای کاهش وقایع زلزله می باشد.

در این سازه ها، وزن سبک و اعضای پیچیده چارچوب ساختمان، باعث تقسیم انرژی زلزله به ساختمان شده و از تخریبات زلزله می کاهد.

در اسن سازه ها، از هر نوع ابزاری جهت مقابله با تنش های ورودی به ساختمان و سبک تر شدن وزن سازه، استفاده شده است.

با توجه به اینکه کشور ایران بر روی یک منطقه زلزله خیز قرار گرفته است.

پس باید ساختمان ها را به نحوی ایجاد نمود، که در هنگام زلزله کمترین ضرر و تخریب به ساختمان وارد شود وکمترین ضررات مالی و جانی به شهروندان وارد شود.

از این رو استفاده از سازه های سبک وزن ال اس اف (LSF)، یک راه بسیار کارآمد می باشد.

همه چیز درباره سازه ال اس اف

سازه های ال اس اف (LSF) در ایران

در کشور ایران با توجه به روند اجرای مدرن ساختمان سازی، زمان این ساخت و سازها به سرعت انجام می شود.

از جهتی، در اجرای سازه های سبک وزن ال اس اف (LSF)، باید به نکاتی مانند کیفیت اجرا و انطباق جزئیات توجه شود، که این امور نیز باعث سریع شدن روند اجرای ساخت و ساز می شوند.

از آنجایی که سازه های سبک وزن ال اس اف (LSF) در کارخانجات تولید شده و بر اساس کیفیت محصول و اجزای آن کنترل می شود.

پس یک مورد بسیار عالی جهت کاهش زمان ساخت و ساز و سرعت بخشیدن به این روند استفاده از سازه های سبک وزن ال اس اف (LSF) می باشد.

مزایای سازه های ال اس اف (LSF)

سازه های فولادی سبک وزن ال اس اف (LSF) دارای مزایایی مانند قابلیت اطمینان، تجهیزات قوی، اجرای سریع و غیره می باشند.

این مزایا باعث جلوگیری از اثرات مخرب بلایای طبیعی مانند زلزله و طوفان می شود.

دیدگاه استفاده از سازه های سبک وزن ال اس اف (LSF) در بلند مدت بسیار به چشم می خورد.

به نحوی که استفاده از سازه های سبک وزن ال اس اف (LSF) در دراز مدت، باعث کاهش خطرات جزئی و کلی ساختمان می شود و نیاز افراد برای استوار ساختن سازمان در برابر بلایای طبیعی را کاهش می دهد.

از این رو هزینه ای که صرف ساخت و ساز با استفاده از سازه های سبک وزن ال اس اف (LSF) می شود، در واقع یک پس انداز در برابر اثرات مخرب بلایای طبیعی به شمار می آید.

ایران ، زلزله ، ال اس اف LSF

عملکرد سازه های ال اس اف (LSF)

سازه های سبک وزن ال اس اف (LSF)، وزنی که را که متحمل می شوند، بر روی کلیه دیوارها و ستون های ساختمان تقسیم می نمایند و این باعث کاهش انرژی وارد شده به ساختمان می شود.

در واقع اگر یک دیوار یا ستون وزنی را متحمل شود، در این سازه ها این وزن بین دیگر دیوارها و ستون های ساختمان تقسیم می شود و باعث کاهش اثرات مخرب آن انرژی می شود.

این ایده بخاطر استفاده از سازه های فولادی به هم پیوسته می باشد و باعث افزایش استفاده از سازه های سبک وزن ال اس اف (LSF) شده است.

سازه های سبک وزن ال اس اف (LSF) شامل اعضای فولادی سی اس اف (CSF) می باشد، که از سال ۱۹۶۴ وارد صنعت ساختمان سازی شده است.

در ساختمان سازی های سنتی، تاسیسات شامل کابل کشی و لوله کشی از روی کار انجام می شده است. لوله های روکار مزایای خوبی دارند، اما باعث مشکلاتی در دکوراسیون منزل نیز می شوند.

مزیت لوله های روکار، تعمیر سریع آنها می باشد. اگر بخشی از لوله آب، فاضلاب یا گاز در ساختمان هایی که دارای لوله کشی روکار هستند، دچار ترکیدگی شود، به راحتی می توان همان قسمت را تعمیر نمود.

در سازه های ال اس اف (LSF) امکان تعبیه تاسیسات خانگی درون دیواره های فولادی وجود دارد. به نحوی که به راحتی و با سوراخ کاری های لازم در دیواره های فولادی، می توان تاسیسات را درون آنها جای داد. شاید در نگاه اول این کار مشکل به نظر برسد یا حتی برای تعمیرات نیز، کمی دشوار به نظر برسد.

اما از آنجایی که سازه های ال اس اف (LSF) دارای اتصالات پیچ و مهره ای می باشند، به راحتی می توان بخشی از دیوار را جدا کرده و لوله یا کابل معیوب را تعویض نمود. پس قرار دادن تاسیسات در سازه های ال اس اف (LSF) دارای مشکلات کمی می باشد.

همه چیز درباره سازه ال اس اف

انواع تاسیسات در سازه های ال اس اف (LSF)

از مهمترین تاسیساتی که می توان در ساختمان ها به کار برد و در سازه های ال اس اف (LSF) در بطن دیوارها قرار داد، می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

کابل کشی برق و تلفن: دیواره های ال اس اف (LSF) دارای پهنای مناسبی جهت عبور دادن کابل های برق می باشند. لازم به ذکر است که به صورت پیش فرض در این دیواره ها، مکانی برای عبور کابل های برق و تلفن وجود دارد.

 

از آنجایی که این سازه ها بیشتر در نوسازی مدارس، هتل ها و خوابگاه ها مورد استفاده قرار می گیرند، امکان قرار دادن کابل های برق و تلفن زیادی در دیواره ها وجود دارد.تمامی استانداردهای تاسیساتی برای تاسیسات در سازه های ال اس اف (LSF) نیز موجود می باشند.

سازه های ال اس اف (LSF) با استفاده از سازه های سی اف اس (CFS) که استیل نازکی می باشند، ساخته شده اند.

در این سازه ها دیواره ها به شکل دو جداره از استیل نورد سرد با لایه تو خالی ساخته می شوند.

تاسیسات حرارتی و برودتی سازه های ال اس اف (LSF)

اصولاً  از لایه تو خالی برای عایق های حرارتی و برودتی استفاده می شود.

همچنین در لایه تو خالی می توان کابل های برق یا لوله های آب و گاز را قرار داد.

اکثر معماران برای ارائه بهترین تاسیسات حرارتی و برودتی سازه های ال اس اف (LSF) از روش های مدرن استفاده می کنند.

تجهیز بنای پارس

در روش های مدرن یا گرمایش و سرمایش از کف و دیواره های ساختمان، معمار در زمان طراحی، محفظه هایی را در کف یا دیواره های ساختمان برای تبادل انرژی گرمایی یا سرمایش در نظر می گیرد.

بر خلاف سیستم های گذشته که از اجاق، شومینه، بخاری، پکیج و غیره استفاده می شد و تمام این سیستمها فضایی را در اتاق اشغال می نمودند.

این سیستم ها هیچ فضایی را از اتاق مشغول نمی کنند و به اصطلاح دیوار و کف ساختمان، باعث ایجاد انرژی های حرارتی و برودتی می شوند.

تاسیسات حرارتی و برودتی سازه های ال اس اف (LSF) نیز، از ان قاعده پیروی می کند.

ساده ترین روش

یکی از ساده ترین روش های تاسیسات حرارتی و برودتی سازه های ال اس اف (LSF) که نیاز به هزینه بالایی ندارد، عبور دادن لوله های آب گرم و سرد از داخل دیوارهای ال اس اف (LSF) می باشد.

در این ساختار، لوله های آب سرد و گرم با فاصله از همدیگر از داخل دیوار ها عبور می کنند و این لوله ها بدون عایق می باشند.

حرارت و بخاری که از لوله آب گرم ناشی می شود، دیوارها را گرم می کند و در نتیجه این حرارت به کل ساختمان منتقل می شود.

یا سرمایی که از لوله آب سرد به استیل دیواره ها می رسد، منجر به سرمای کل ساختمان می شود. در این روش نیاز به عایق بندی لوله ها نمی باشد.

از معایب این روش نیز می توان به اتلاف انرژی اشاره کرد.

میزان انرژی که باید صرف گرم کردن یا سرد کردن آب شود و سپس در لوله ها شریان یابد و باعث ایجاد تاسیسات حرارتی و برودتی سازه های ال اس اف (LSF) شود.

بسیار زیاد می باشد و این میزان انرژی در واقع تلف می رود.

پکیج های دیواری

برای اینکه در انرژی صرف شده برای ایجاد تاسیسات حرارتی و برودتی سازه های ال اس اف (LSF) صرفه جویی به عمل آید، از پکیج های دیواری استفاده می کنند.

در این پکیج ها، لوله کشی تا مقصد توسط عایق انجام می شود و فقط خود پکیج باعث ایجاد حرارت یا سرما در منطقه ای از دیوار می شود.

پکیج ها درون دیوار کار گذاشته می شوند و انرژی گرمایشی و سرمایشی در فضای خالی میانی دیوار پخش شده و باعث ایجاد انرژی در کل ساختمان می شود.

این روش از عایق بندی مناسبی برخوردار است و به نسبت بهینه تر می باشد.

از طرفی دیگر عایق بندی هایی که اکثراً از جنس پشم شیشه بوده و در لایه میانی دیوارهای ال اس اف (LSF) جای می گیرند، به عنوان بهترین عایق سرما و گرما در نظر گرفته می شوند و در امر تاسیسات حرارتی و برودتی سازه های ال اس اف (LSF) بسیار کمک می کنند.

تولیدی ال اس اف

سازه‌های ال اس اف دارای مزایای فراوانی است که امروزه باعث محبوبیت زیادی در بین افراد شده است. یکی از مهمترین مزایای این سازه‌ها سرعت ساخت آن است. 

این سازه‌ها نسب به سازه‌های بتنی در کوتاه‌ترین زمان و با سرعت بیشتری و در عین حال کیفیتی بالا ساخته می‌شود البته ناگفته نماند که ساخت این گونه سازه‌های نیز به افراد کاربلد و متخصص نیاز دارد. مزایای دیگر آن مقاومت بالای این سازه‌ها در برابر زلزله است.

طراحی این سازه‌ها به گونه‌ای است که در هنگام زلزله تنش وارده به ساختمان بین تمامی قطعات به کار رفته در آن پخش می‌شود و از ریزش آن جلوگیری می‌شود. 

ساخت این سازه‌ها در هر مکانی امکان پذیر است حتی مناطقی با دسترسی سخت. در برابر شرایط آب و هوایی مختلف نیز مقاومت لازم را دارند و عایق صوت نیز می‌باشند.

سرعت بسیار بالای اجراو نصب: روش ال اس اف این فرصت را برای سازندگان ایجاد می‌کند تا سرمایه آنها در کمترین زمان با بهترین کیفیت ساخت بازگردد. به عنوان مثال جهت احداث یک سازه چهار طبقه با زیربنای هزار متر مربع تنها به 120 روز کاری زمان نیاز است.


افزایش فضای مفید: افزایش 9 الی 12 درصدی فضاهای مفید داخلی در مقایسه با روشهای سنتی به جهت کاهش ضخامت دیوارها.
کیفیت غیر قابل مقایسه و یکنواختی سازه: از آنجا که مقاطع سیستم ال اس اف (LSF) در کارخانه تولید می‌شوند و پس از آن بوسیله مجریان متخصص اجرا می‌شوند، کیفیت سازه در قیاس با روشهای سنتی بسیار بالاتر می‌باشد.


سبکی سازه و نتیجتا کاهش نیروی زلزله: وزن سازه در سیستم ال اس اف (LSF) حدودا 25%-30% سازه‌های معمول است ، نتیجتا به همین میزان نیروی زلزله بسیار کمتری به آن وارد میشود.


کیفیت بالا در اجرای اتصالات: متفاوت با ساخت و ساز به روش سنتی که در اکثر مواقع کیفیت پایین اجرای اتصالات سرمنشاء اغلب خرابیها در زلزله می‌شوند، در سیستم ال اس اف (LSF) اتصالات دقیق و همچون دیگر اجزای سازه دارای کیفیت اجرای بالایی می‌باشند.


کاهش مصرف انرژی: به دلیل عایق بندی صوتی و حرارتی مناسب دیوارها در سیستم ال اس اف (LSF) ، میزان تبادل انرژی در این سازه‌ها بسیار پایینتر از سازه‌های ساخته شده به روش سنتی است و در طولانی مدت صرفه جویی قابل توجهی در هزینه حرارتی سازه می‌شود.


حمل و نقل آسان: سبکی و ابعاد کوچک مقاطع، زمینه را برای حمل و نقل آسان فراهم می‌کند.
قابلیت بازیافت: اکثر قطعات سازه‌ای و غیر سازه‌ای در سیستم ال اس اف (LSF) به صورت پیچی اجرا می شوند و بازیافت، دمونتاژ و انتقال آنها به آسانی امکانپذیر میباشد.


مقاومت و دوام بالا در شرایط محیطی متفاوت: به علت گالوانیزه بودن تمامی مقاطع، سازه‌های ساخته شده با روش ال اس اف (LSF) دارای مقاومت بسیار مناسبی در مقابل خوردگی و رطوبت بوده و در شرایط محیطی شمال و جنوب کشور دارای عمر مفید بیشتری می‌باشند.


سهولت اجرای تاسیسات برقی و مکانیکی: در مراحل ساخت مقاطع فولادی جدار نازك ال اس اف (LSF)، مسیرهای استاندارد در جان این مقاطع در نظر گرفته می شود كه عبور تاسیسات مکانیکی و برقی از داخل انها باعث سهولت در نصب سیستم های الكتریكی و لوله كشی‌ها می گردند.


همخوانی فرهنگی فضای داخلی و خارجی سازه با سازه‌های سنتی: در نمای خارجی انواع نماها از قبیل سنگ، آجر نما، نمای PVC ، چوبی یا آلمینیومی، رنگ، کاشی، سرامیک و … در نمای داخلی نیز همانند دیوارهای سنتی امکان اجرای رنگ، کاغذ دیواری و …وجود دارد که این خصوصیت موجب می‌گردد تفاوتی با ساختمانهای معمول و سنتی وجود نداشته باشد.


عملکرد صوتی خوب: عایق درون دیوارها باعث عدم انتقال صدا و عملکرد صوتی مناسب این ساختمانها می‌شود
مقاوم در برابر آتش سوزی: تمام عناصر این سیستم از جمله عایقهای حرارتی و صوتی از استانداردهای ضد حریق برخوردار می‌باشند


نیاز به فضای کم کارگاهی و ایمنی بیشتر در کارگاه
وزن سبک: سازه‌های ال اس اف (LSF) دارای وزن سبکی می‌باشند که این سبک وزنی منجر به افزایش ایمنی در سازه‌های ال اس اف (LSF) شده است. سازه اس اف (LSF) با هدف مقابله با زلزله طرح ریزی و رواج یافته اند. 

این سازه‌ها دارای اسکلت‌های فولادی محکم و سبک وزنی می‌باشند که در زمان وارد شدن انرژی‌های زیاد تنشی یا رانشی مانند زلزله، به خوبی از خود عکس العمل نشان می‌دهند. 

یکی از این عکس العمل ها، تقسیم انرژی در سازه‌های اطراف توسط اتصالات پیچ و مهره‌ای می‌باشد که در نهایت انرژی را بین اتصالات سازه خنثی می‌نمایند.


همچنین این سازه‌ها بر اساس استانداردهای کنونی صنعت ساختمان سازی ارائه می‌شوند و به صورت کاملاً نظارت شده در کارخانه‌ها ساخته شده و در محل کارفرما اجرا می‌شوند. 

در اجرای این سازه‌ها از نظارت دقیقی استفاده می‌شود که اتصالات بین سازه‌ها را با توجه به استانداردهای تعریف شده انجام دهند. با این حساب ایمنی در سازه‌های ال اس اف (LSF) در سطح جهانی می‌باشد و از همه لحاظ رعایت شده است.


استقامت بالا: فرآیند نورد سرد که بر روی سازه‌های ال اس اف (LSF) انجام می‌شود، منجر به افزایش استقامت این سازه‌ها می‌شود. سازه‌های ال اس اف (LSF) در فرآیند نورد سرد، ابتدا گرم می‌شوند و سپس به یکباره عملیات سردسازی آنها انجام می‌شود. 

این کار باعث ایجاد کربن در بین لایه‌های عناصر آنها می‌شود و این استقامت فولاد را بالاتر می‌برد. همچنین فولادی که نورد سرد می‌شود، دیگر خاصیت شکنندگی و خم شوندگی خود را از دست می‌دهد و این منجر به استقامت بیشتر ساختمان در زمان زلزله یا آتش سوزی می‌شود. از این لحاظ ایمنی در سازه‌های ال اس اف (LSF) به خوبی رعایت شده است.


اسکلت قوی: اسکلت سازه‌های ال اس اف (LSF) با استفاده از فولاد نورد سرد یا سی اف اس (CFS) ساخته شده است. در این اسکلت کلیه موارد ایمنی شامل به کار بردن خرپا ها، اتصالات مورب و غیره به خوبی استفاده می‌شود. خرپا‌ها باعث انتقال انرژی از سطوح افقی به سطوح عمودی می‌شوند. سطوح عمدی قابلیت پخش بار وارده در کل سطح را دارند. 

پس انرژی که به سطوح افقی مانند سقف‌ها وارد می‌شود در دیوارها تقسیم شده و خنثی می‌شود. همچنین اتصالات مورب نیز بار وارده بر روی یک ناحیه از دیوار را به صورت ضربدری به نقاط دیگر دیوار وارد می‌نمایند و در نتیجه انرژی رانشی و تنشی که به دیوار وارد شده است، در خود دیوار تقسیم شده و خنثی می‌شود. با این عملیات و استانداردها، ایمنی در سازه‌های ال اس اف (LSF) به خوبی رعایت شده است.

تولیدی ال اس اف

همه چیز درباره سازه ال اس اف

همه چیز درباره سازه ال اس اف

همه چیز درباره سازه ال اس اف

همه چیز درباره سازه ال اس اف

همه چیز درباره سازه ال اس اف

همه چیز درباره سازه ال اس اف

همه چیز درباره سازه ال اس اف

همه چیز درباره سازه ال اس اف

همه چیز درباره سازه ال اس اف

همه چیز درباره سازه ال اس اف

همه چیز درباره سازه ال اس اف

همه چیز درباره سازه ال اس اف

همه چیز درباره سازه ال اس اف

همه چیز درباره سازه ال اس اف

همه چیز درباره سازه ال اس اف

همه چیز درباره سازه ال اس اف

همه چیز درباره سازه ال اس اف

همه چیز درباره سازه ال اس اف

همه چیز درباره سازه ال اس اف

همه چیز درباره سازه ال اس اف

همه چیز درباره سازه ال اس اف

همه چیز درباره سازه ال اس اف

همه چیز درباره سازه ال اس اف

همه چیز درباره سازه ال اس اف

همه چیز درباره سازه ال اس اف

همه چیز درباره سازه ال اس اف

همه چیز درباره سازه ال اس اف

همه چیز درباره سازه ال اس اف

همه چیز درباره سازه ال اس اف

Call Now Button